Уест Хем победи Арсенал като гост с 2:0 в мач от

...
Уест Хем победи Арсенал като гост с 2:0 в мач от
Коментари Харесай

Арсенал изпусна шанс да оглави класирането във ВЛ, чуковете ликуваха на Емирейтс

Уест Хем победи Арсенал като посетител с 2:0  в мач от 19-я кръг на Висшата лига. 

В третата минута пристигна първият прецизен удар в мача, откакто Букайо Сака получи в противниковото наказателно поле и стреля с левия крайник, само че не съумя да затрудни Ареола, който улови умерено.

В 13-а минута отбраната на Арсенал не бе добре подредена и се получи безредие в наказателното поле, като Джаред Боуен съумя да доближи до топката на аутлинията и да я отклони към точката на дузпата, а там Томаш Соучек я засече с десния крайник и приключи категорично - 1:0 за Уест Хем.

В 30-а минута Габриел Жезус видя празното пространство и отлично копна топката към Букайо Сака, който стреля с глава от чиста позиция, само че Ареола блесна с рефлекса си и мазета в корнер. Десетина минути по-късно още веднъж Сака имаше опция да се разпише, само че ударът му с десния крайник се отби от левия непряк дирек на вратата на Уест Хем.

В 53-а минута Деклан Райс получи топката и британският национал не се поколеба да опита шанса си от разстояние, само че мощният му шут прелетя над напречната греда. Само две минути по-късно Джеймс Уорд-Праус извърши корнер за " чуковете ", а Константинос Мавропанос се извиси по страховит метод, с цел да засече с глава, като топката се отби от напречната греда и влетя във вратата на " артилеристите " - 2:0 за Уест Хем.

В 65-а минута Жезус скочи над отбраната и насочи топката ниско в средата на задачата, само че Ареола бе ужасно позициониран и улови кълбото. Веднага по-късно Бен Уайт също изпрати центриране в наказателното поле, а още веднъж бразилецът с номер 9 скочи най-високо, само че отклони топката над напречната греда от чиста позиция.

Десетина минути по-късон линията на Уест Хем в отбрана се раздра и Тросар се отскубна, като незабавно насочи шут от опадна позиция, само че Ареола бързо съкрати ъгъла и съумя да направи ново избавяне. Малко по-късно Сака овладя подаване на границата на наказателното поле и насочи завършващ удар ниско в центъра на вратата, само че стражът на Уест Хем още веднъж бе на равнище.

В 82-а минута Сака се свлече в наказателното поле, като бурно искаше дузпа, само че такава не бе отсъдена и играта продължи.

Стартови сформира:

Арсенал:  22. Давид Рая, 35. Олександър Зинченко, 6. Габриел, 2. Уилям Салиба, 4. Бен Уайт, 19. Леандро Тросар, 41. Деклан Райс, 8. Мартин Йодегор, 11. Габриел Мартинели, 7. Букайо Сака, 9. Габриел Жезус

Уест Хем:  23. Алфонс Ареола, 33. Емерсон, 21. Анджело Огбона, 15. Константинос Мавропанос, 5. Владимир Цоуфал, 28. Номас Соучек, 19. Едсон Алварес, 10. Лукас Пакета, 14. Мохамед Кудус, 7. Джеймс Уорд-Праус, 20. Джаред Боуен
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР